Zo kom jij van je droge huid af

Veel mensen hebben wel eens last van een droge huid. Jeuken, irriteren, schilferen, je kent het wel. Je kunt er maar lastig van afblijven en binnen de kortste keren word je huid ook nog eens rood. Zeker als je er al een tijdje last van hebt en het maar niet minder wordt, zijn dit erg vervelende huidklachten. Wat kun je doen tegen een droge huid? In deze blog bespreken we een aantal mogelijkheden om sneller van je klachten af te komen of ze zelfs te voorkomen! 

Voorkom lang douchen

Het is heerlijk – vooral in de winter – om een warme, lange douche te nemen. Even lekker opwarmen of gewoon even ontspannen voor het slapen gaan. Heet en lang douchen kan dus ontzettend fijn zijn, maar het is wel slecht voor je huid. Heb je (snel) last van een droge huid? Zorg er dan voor dat je wat minder warm en lang doucht. Douche ook niet meerdere keren per dag, want dat is echt niet nodig. Zo help je en je eigen huid en ben je goed bezig voor het milieu! 

Kies je verzorgingsproducten

Veel mensen verzorgen hun huid met verschillende verzorgingsproducten. Terwijl je het gevoel hebt dat dit altijd goed is voor je huid, is het toch belangrijk om even kritisch te kijken naar de producten die je gebruikt. Producten die te vettig zijn, veel parfum bevatten of juist voor irritaties zorgen kunnen averechts werken en jou juist een droge huid bezorgen. Probeer daarom een product te vinden dat goed aansluit op de kwetsbaarheid van je huid. Het is verstandig om hierbij te letten op de hoeveelheid parfum die het product bevat en de mate waarin het product bacteri├źn tegen gaat. 

Verander je voeding

De voedingsmiddelen die jij binnen krijgt hebben invloed op de status en gezondheid van je huid. Eet jij veel vetten en suikers? Dan krijg je sneller last van puistjes en een vettige huid. Wil je een droge huid voorkomen? Dan is het goed om veel water te drinken. Water hydrateert de huid van binnenuit, waardoor het minder snel zal uitdrogen. Andere voedingsmiddelen die een positieve invloed op je huid kunnen hebben zijn onder andere: walnoten, makreel, zalm en tonijn.  

Let op je kleding

Bepaalde stoffen kunnen ervoor zorgen dat je huid gaat irriteren of jeuken. Heb je daar wel eens last van? Dan is het verstandig om in het vervolg synthetische stoffen en wol uit je kledingkast te weren. Als je dit van jezelf weet, is het beter om kleren van katoen te dragen. 

Zoals je ziet zijn er een aantal zaken, waarvan je het misschien niet verwacht, die veel invloed hebben op de status en gezondheid van je huid. Heb je alsnog vaak last van een droge nek of droge lippen en heb je al allerlei middelen en veranderingen toegepast? Dan is het toch slim om eens te kijken of er geen onderliggend probleem is, dat op een andere manier te bestrijden valt. Een droge huid gun je immers niemand!

Geef een reactie