Wat te doen tegen rugklachten?

Een kantoorbaan zorgt voor de nodige stress. Ook zit je de hele dag op je stoel. Als deze niet goed is afgesteld kan je last krijgen van rugklachten en spanning in de rug. Ook als je een actief beroep hebt waarbij je veel moet tillen of staan kan je last krijgen van rugklachten. Dit is erg vervelend, maar wat kan je er tegen doen?

Een goede houding

We kennen het allemaal wel. De bezorgde en strenge moeder die vroeger altijd zei dat je recht moest gaan zitten. We willen het natuurlijk niet weten, maar stiekem had ze wel gelijk. Onderuitgezakt zitten of met een gebogen rug, is niet goed voor je houding. Zeker als je lange dagen maakt achter de computer is het belangrijk dat je rechtop zit. Hoe doe je dat? Houd je schouders ontspannen en zorg ervoor dat je lichaam ondersteund wordt door de stoel. Altijd met je voeten plat op de grond!

Zorg voor een goede stoel

Als je heel de dag achter de computer doorbrengt is het geen overbodige luxe om lekker en vooral goed te gaan zitten. Je stoel staat te hoog als je voeten de grond niet raken en te laag als omhoog naar je computer moet kijken. Niet alleen op kantoor is het belangrijk dat je goed en lekker zit. Ook in de auto is het geen overbodige luxe om een lekkere stoel te hebben. Ook door je autostoel kan je rugklachten ondervinden. Wat doe je tegen deze rugklachten? Zoek altijd een stoel uit waarbij je comfortabel zit en je stel deze ook goed af. Anders kan je ook in een autostoel rugpijn krijgen.