Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandeling waarin wetenschap en ervaringen in de praktijk worden toegepast. Manuele therapie is een goede behandeling voor cliënten met een bewegingsgerelateerd probleem. Manuele therapie wordt vooral toegepast bij pijn of functiestoornissen van de spieren, zenuwen of gewrichten. Deze bewegingsbeperkingen zorgen voor pijn en slechter kunnen bewegen. 

Wat is een manueel therapeut?

Voor manuele therapie ga je naar een manueel therapeut. Dit is een fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie, hiervoor heeft de therapeut na zijn normale fysiotherapie opleiding een manuele therapie opleiding gevolgd. Door je te laten behandelen door een manueel therapeut zorgt ervoor dat de pijnklachten verminderen, je soepeler kan bewegen en je houding verbetert. Een manueel therapeut gebruikt hiervoor een aantal specifieke technieken gericht op de gewrichten. 

De effecten van een behandeling zijn vaak direct merkbaar. Zo moet je na een behandeling vrijwel direct een verbetering van de bewegingsvrijheid en pijnverlichting merken. Als je naar een manueel therapeut gaat met pijnklachten dan wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Naast het behandelplan geeft een manueel therapeut ook instructies, begeleiding, inzicht in gezond bewegen en adviezen die de pijnklachten kunnen verminderen.

Wanneer ga je naar een manueel therapeut?

Manuele therapie is geschikt voor als je gewrichtsproblemen hebt. Gaat het gewricht bewegen moeilijk of is dit pijnlijk? Dan kan een goede manueel therapeut uitkomst bieden. Wij adviseren Fysio Douma voor manueel therapie Hilversum en omgeving. Zij hebben enorm veel ervaring op het gebied van manuele therapie en staan bekend als uitstekende manueel therapeuten. De effecten van een behandeling zijn vaak direct merkbaar. Zo ervaar je dat gewrichten soepeler bewegen en dat de pijn vermindert. Met onderstaande klachten kan manuele therapie uitkomst bieden: 

  • schouder- en nekklachten met uitstraling naar de armen
  • lage klachten in de onderrug, al dan niet met uitstraling naar de benen (probeer ook deze oefeningen)
  • hoofd- en nekpijn in combinatie met de wervelkolom minder soepel kunnen bewegen
  • hoge rugklachten
  • heupklachten
  • kaakklachten

Geef een reactie