voetschimmel

Wat is een schimmel?

Schimmels zijn overal om ons heen. Wij komen ze dagelijks tegen en leven samen in harmonie. Je hebt vast wel eens per ongeluk wat eten te lang laten staan. Dat je een broodje wil eten, maar de groen en witte vlekken zitten al op het brood. Snel gooi je deze weg want het is niet goed voor je. Zelf kan je ook eens schimmelinfectie krijgen, bijvoorbeeld voetschimmel. Maar wat zijn schimmels eigenlijk en welke soorten heb je allemaal? In dit artikel lees je alles wat je maar wil weten.

Wat is het?

Schimmels zijn kleine organisme. Er bestaan meercellige schimmels zoals paddenstoelen maar ook eencellige schimmels. Er zijn veel verschillende soorten, het rijk van de schimmels is enorm. Volgens onderzoekers zijn er tussen de 1,5 tot 5 miljoen verschillende soorten. Het is zo’n groot verschil omdat er nog maar heel weinig bekend over schimmels. Schimmels hebben een slechte naam, maar niet alle zijn slecht. Neem bijvoorbeeld de schimmel die wordt gebruikt om blauwschimmelkaas te maken.

voetschimmel

Voetschimmel

Een van de slechte schimmels, is de schimmel die voetschimmel veroorzaakt. Deze schimmel kan voorkomen over je hele lichaam. Op je huid krijg je ronde rode kringen, die na gebruik van een zalf weer weg g

Geef een reactie