Waarom een ergonomische stoel?

Om dit uit te leggen geven we eerst een definitie aan ergonomie. De van Dale geeft ergonomie de volgende definitie: “leer van de menselijke arbeid.” Het gaat er hierbij om hoe wij als mensen ons verhouden ten opzichte van de omgeving en de arbeid. Ergonomie komt overal terug, maar het heeft een belangrijke betekenis gekregen in de Westerse landen. Dit komt door de digitalisering en de arbeid dat zich verplaatsen naar het bureau. Met ergonomie wil je de gezondheid van het menselijk lichaam bevorderen. Gezien de huidige situatie gaat dat vooral om de zithouding, omdat we veel achter ons bureau zitten. Rugklachten en blessures op kantoorbanen wordt dan ook wel onderschat. Lichamelijk blessures bij fysiek werk spreekt iets meer tot de verbeelding. Er zijn heel veel verschillende oplossingen. We bespreken er een paar in de volgende alinea.

Een oplossing zou kunnen zijn om dynamischer te werken waardoor we minder stilzitten en dus meer in beweging zijn. Staand werken kan helpen, maar ook een ergonomische bureaustoel kan ook enorm werken. We hebben gemerkt dat mensen wel weten dat ze meer moeten bewegen, maar dit toch vergeten en alsnog te weinig doen. Het is daarom aan te raden om alsnog een ergonomische bureaustoel aan te schaffen om zo te periode dat je zit, op een goede manier te doen. Zo’n stoel kan dus enorm helpen voor de rugklachten.

De prijzen van een ergo stoel liggen net wat hoger dan een normale stoel. Dit komt omdat een ergonomische stoel net wat meer functies heeft en daardoor ook een hogere productie prijs kent. Wanneer we dit wegschrijven van alle fysio afspraken en pijn, is het de prijs zeker waard! Voor meer informatie kunt u op de website meer informatie vinden: www.spinalis-ergonomischestoelen.nl