rollator

Voordelen van het kopen van een rollator

De investering in een rollator kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn. Met een rollator ga je voortaan veiliger op pad! Het hulpmiddel biedt je de gewenste ondersteuning, wat de kans op een valpartij verkleint. Daarbij wordt een wandeling comfortabeler, wanneer je kiest voor een rollator met mandje aan de voorzijde. Naast een mandje kan ook een haak aan de zijkant van het model wenselijk zijn. Hier hang je tijdens de wandeling je tas aan op. Zo hoef je deze zelf niet te tillen! Een ander voordeel van een rollator is dat je niet meer met losse borden of kopjes thee hoeft te lopen. Deze plaats je eenvoudig op het blad aan de bovenzijde van je rollator voor binnen. 

Verschillende modellen van een rollator 

Een rollator is leverbaar in verschillende modellen. Kies allereerst tussen een rollator voor binnen en een model voor buiten. Het verschil zit hierbij onder meer in het feit, dat modellen voor buiten een mandje, zitje en eventueel een haak hebben. Zoals reeds beschreven werd, maakt dit het makkelijker om de boodschappen of een handtas mee te nemen. Een model voor binnen heeft vaak een plankje aan de bovenzijde. Niet direct om op te zitten, maar wel om spullen op mee te nemen. Denk aan het eten of een glaasje fris. Kijk bij het vergelijken van rollators ook naar het gewicht hiervan. Kies je voor een licht model, of geef je de voorkeur aan een zwaardere variant?  

Rollator opvouwen en meenemen 

Wanneer je de rollator mee wilt kunnen nemen in de auto, bus of trein is het slim om voor een opvouwbaar model te kiezen. Een model met een kruisframe is hierin de beste keuze. Het alternatief is een standaard opvouwbare rollator, welke vaak iets lastiger werkt. Dit maakt het model echter niet minder geschikt om mee te nemen.