Uw reukvermogen trainen

U staat op uit bed, gaat ontbijten en gaat naar uw werk. Na het werken kleed u zich snel thuis om en stapt u weer in de auto richting de sportschool. Stelt u zich dezelfde dag eens voor, maar in plaats van het sporten in de sportschool gaat u uw reukvermogen trainen. Dit klinkt ietwat minder alledaags, maar komt zeker voor.  Ook kan het zeer nuttig voor u zijn om uw reukvermogen te trainen. Net zoals in de sportschool traint u uw spieren. Net zoals bij het bespelen van de trompet oefent en oefent en hoopt u uiteindelijk beter te worden. Het trainen van het reukvermogen wordt ook wel beschreven als een vorm van fysiotherapie, maar dan voor de neus. Er zijn meerdere studies die laten zien dat het trainen van het reukvermogen echt zinvol is. Misschien vraagt u zich af, waar komt deze kennis over geurtraining vandaan.

Geschiedenis

We gaan een aantal jaren terug in de tijd, naar het jaar 2007. Een man genaamd Thomas Hummel start een onderzoek aan de Universiteit in Dresden. In dit onderzoek werd er dagelijks gekeken naar het effect van ruiken op het reukvermogen. Dit werd omschreven als reuktraining. Het onderzoek werd over een periode van 12 weken verspreid en uitgevoerd bij een groep proef personen met de aandoening genaamd anosmie. Door een ongeval met hoofdletsel tot gevolg is het mogelijk dat het reukvermogen verloren gaat. Ook een ernstige infectie kan ditzelfde gevolg hebben. Er zijn helaas ook nog een aantal redenen die nog niet bekend zijn. Het verliezen van je reukvermogen naar aanleiding van bovenstaande voorbeelden heet dus anosmie. De testgroep werd verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg niks, de andere groep kregen sterke geuren zoals roos citroen en kruidnagel voorgeschoteld. Dit gebeurde elke ochtend 12 weken lang. Aan het eind van de training bleek dat een groot deel van de groep die wel aan de sterkte geuren had geroken een verbetering merkte in het ruiken.

Hummel methode

Op basis van bovenstaand onderzoek is de Hummel methode bedacht. Deze geurtraining staat bekend als geurstiften. De stiften zijn lang houdbaar en zijn makkelijk te gebruiker. U kunt ze het beste vergelijken met 4 viltstiften, kwa uiterlijk uiteraard. De zijn niet voorzien van inkt maar van geurstoffen met een hoog reuk gehalte. Op deze manier kunt u uw geur trainen, net zoals de proef personen tijdens  de oefening hebben gedaan. Het is dus bewezen dat er een kans bestaat dat u geur verbeterd.

Geef een reactie