Uw herstel na de operatie: Tips

De periode direct na de operatie kan een van de meest uitdagende tijden van een persoon zijn, omdat diegene kan worden geconfronteerd tijdens deze tijd.

Hoewel de operatie zelf levensreddend kan zijn, zijn de postoperatieve weken van herstel  als je lichaam zichzelf geneest soms pijnlijk, frustrerend en saai. Genezing zelf is een proces dat niet kan worden overhaast; het duurt zo lang als het duurt en wanneer je te veel probeert te doen voordat je daar fysiek klaar voor bent, kan je daadwerkelijk schade veroorzaken.

Dat gezegd zijnde, er zijn manieren waarop je je hersteltijd kan optimaliseren, zodat je zo goed en zo snel mogelijk geneest. Hieronder vertellen we je een aantal tips waarmee je je herstel zo snel en zo makkelijk als dat kan voltooid (Bron: Zorghotel De Kim).

Eten: Je krijgt wat je in je stops

We moeten dingen eten die de genezing te bevorderen wanneer we, zowel voor als na de operatie moeten voorbereiden of herstellen. De lijst aan eten waar goede voedingsmiddelen bevat vindt je hieronder:

  • eiwitten
  • Walnoten
  • Amandelen
  • Bruine rijst
  • Vis
  • Kip

Praat met uw arts

Sommige voedingsmiddelen, medicijnen en supplementen fungeren als bloedverdunners. Dit is nadelig tijdens de operatie, dus het is van belang dat je deze niet neemt voor de operatie. Ook na de operatie kunnen dingen die het bloed verdunnen nadelig zijn. Een aantal van deze dingen die het bloed verdunnen zijn knoflook, vitamine E, ginkgo biloba en aspirine. Praat daarom met je arts wat het beste dieet voor jou is.

Het kan zijn dat je onzeker bent over je tijd na je operatie. Je kunt daarom bij je arts ook navragen of er extra maatregelen zijn die je kan nemen, bijvoorbeeld het inchecken bij een van de vele zorghotels waar je genoeg zorg krijgt die je nodig hebt na je operatie.

Wandelen voor en na de operatie

Gewoon lopen elke dag voor een week voor de operatie kan belangrijk zijn. Wandelen is ook vooral belangrijk na de procedure; duizenden patiënten per jaar zijn besmet met longontsteking omdat ze niet genoeg beweging krijgen; dan laat bacteriën-besmet slijm zich ophopen in hun longen. Wandelen helpt je longen te ontdoen van de slechte dingen.