Tips voor een hygiënische keuken

Hygiëne is belangrijk. En met name in de keuken. Dit is namelijk de plek waar eten wordt bereid en als dit niet op een schone manier gebeurt dan kun je mensen ziek maken. Omdat we dit zo’n belangrijk onderwerp vinden zullen we je in dit artikel enkele tips geven waarmee jij de hygiëne standaard in jouw keuken kunt verhogen.

Schone handen

Het hebben van schone handen in de keuken is misschien wel het allerbelangrijkste om een goede hygiëne te waarborgen. Je verspreidt namelijk van alles via je handen dus moet je er ten allen tijde voor zorgen dat deze goed schoon zijn. Voordat je met eten aan de slag gaat moet je dus altijd je handen wassen. Het liefst raak je hierbij niks aan. Gebruik een automatische zeepdispenser en tork papier. Zo worden de je handen niet opnieuw vies als je een handdoek gebruikt.

Kruisbesmetting tegengaan

Kruisbesmetting kun je voorkomen door je keuken mooi schoon te houden. Ruim dus altijd alles op en gebruik altijd een snijplank. Het liefst gebruik je een snijplank voor vlees en een andere voor groente. Zo voorkom je dat je groente besmet raakt door de snijplank. Als je met vlees aan de slag gaat is het ook handig om latex handschoenen te gebruiken. Deze kun je namelijk makkelijk weggooien en vervolgens heb je weer schone handen. 

Houdbaarheidsdatums

Check regelmatig de ten minste houdbaar tot data van al het voedsel dat zich in de keuken bevindt. Als er namelijk per ongeluk iets gaat rotten kan dit gelijk andere producten besmetten en heb je binnen no-time een vieze keuken.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je te werk gaan in een hygiënische keuken!