Tips om te ontspannen

Tegenwoordig hebben veel mensen het maar druk. Ze hebben een hectische baan en in het weekend lukt het ze nog steeds niet goed om tot rust te komen. Al die stress is op de lange termijn niet goed voor je gezondheid. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed de tijd neemt om te ontspannen. Maar hoe doe je dat? Je leest het hieronder.

Beweeg meer

Vind je het moeilijk om te ontspannen, dan kan het zo zijn dat je simpelweg niet genoeg beweegt. Je kunt zelf kiezen op welke manier, er zijn namelijk ontzettend veel opties. Of je nu van yoga, hardlopen, fitness, zwemmen of roeien houdt; het kan allemaal. Ook een flinke wandeling zorgt al gauw voor de nodige ontspanning. Probeer echter overtraining te vermijden, hierdoor maak je juist veel stresshormonen aan waardoor je niet ontspant.

Kom tot rust in je eigen huis

Vind je het lastig om in je eigen huis tot rust te komen? Een paar aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat je helemaal zen raakt in je woning. Zet bijvoorbeeld een heerlijk solid surface bad neer (van Mastello.nl) en ontspan na een chaotische dag op het werk. Of plaats een heerlijke hangmat of schommelstoel, zodat je even lekker kunt zitten met een goed boek.

Let op je ademhaling

Merk je dat je erg gestrest bent? Probeer je dan alleen even te focussen op je ademhaling. Je zult zien dat je al snel ontspant wanneer je een tijdje diep in- en uitademt. Vind je dit lastig? Een meditatie app helpt je bovendien te focussen op het hier en nu. Je zou zo’n app ook kunnen gebruiken als het je niet goed lukt om in slaap te vallen omdat je te druk in je hoofd bent. Experimenteer hier eens mee en kijk wat voor jou het beste werkt!

Geef een reactie