orthodontie Oosterhout

orthodontie Oosterhout is nu online!

Bij Tandartspraktijk Ridder kunnen zowel jongeren als volwassenen terecht voor een orthodontische (beugel) behandeling. Dit is een specialisme binnen de tandheelkunde, waarbij wordt gekeken naar het optimaliseren van de stand van de tanden en de beet. Als jij op zoek bent naar een tandarts voor orthodontie Oosterhout, ben jij bij dit bedrijf aan het juiste adres. Ontdek alles over de orthodontie behandelingen.

Jongeren

Bij jongeren worden vaak beugels toegepast. De meeste behandelingen vinden plaats tussen de 10 en 15 jaar. Het gebit is nog volop in ontwikkeling en de kaken groeien nog, dit kan dus benut worden. orthodontie Oosterhout kunt uitneembare en vaste beugels plaatsen.  Voorbeelden van uitneembare beugels zijn de buitenbeugel en de activator (een blokbeugel). Bij vaste beugels kunt u denken aan een blokjesbeugel of een orthodontistisch implaat. Afhankelijk van het gebit, de mogelijkheden en de draagtijd van een beugel, zullen we adviseren welk type beugel het beste geschikt is.

Heeft jouw kind last van scheefstaande tanden en/of een afwijkende beet? Of merk jij dat het praten en kauwen niet goed gaat? Maak een afspraak voor een intake. Samen wordt er gekeken of een orthodontistische behandeling zinvol is en of er andere oplossingen zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom een beugel nodig kan zijn. Dit kan zijn bij:

  • Scheve of vooruitstekende tanden
  • Te veel of te weinig ruimte in het gebit
  • Een aangeboren afwijking, zoals bijv. schisis (hazenlip)
  • Een overmatige of juist een achtergebleven groei van de boven-of onderkaak 
  • Tanden en kiezen die niet goed op elkaar passen, waardoor u niet goed kunt kauwen en/of praten

Geef een reactie