Oorzaken van eczeem en wat je ertegen kunt doen

Een van de meest vervelende kwaaltjes waar zowel kinderen als volwassenen regelmatig mee te maken krijgen, is eczeem. Eczeem kan op verschillende lichaamsdelen voorkomen. De meest bekende soort is wellicht het zwemmerseczeem, waarbij de voeten en tenen vaak rood worden en jeuken. Er ontstaan tevens vaak scheurtjes in de tenen en wanneer men deze niet op tijd verzorgt, kunnen de scheurtjes tot bloedens toe verergeren. Eczeem is in principe een onschuldige aandoening die relatief eenvoudig te verhelpen is. Ook zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om eczeem te voorkomen.

Hoe ontstaat eczeem eigenlijk

Hoe eczeem precies ontstaat is niet bekend. Wel weten we dat het een besmettelijke aandoening is en dat eczeem zich dus makkelijk laat overbrengen van mens naar mens. Het bekende zwemmerseczeem wordt overgebracht door de vochtige vloer waarop men op blote voeten loopt. Het eczeem hecht zich razendsnel aan de voeten en zoekt daarbij naar beschadigde huid waar het zich nestelt. Sommige mensen zijn extra gevoelig voor eczeem, terwijl anderen er zelden of nooit last van hebben. Daarnaast spelen zaken als je algehele gezondheid, je voeding en weersomstandigheden een rol bij het ontstaan van eczeem. Gelukkig zijn er genoeg middelen op de markt waarmee je snel weer van het eczeem af komt. Naast het gebruik van bijvoorbeeld een goede eczeem zalf is het echter ook heel belangrijk je huid altijd goed te beschermen en schoon te houden.

Behandeling van eczeem

Wanneer je last hebt van eczeem, dan zullen er verschillende stadia optreden. De huid zal eerst gaan jeuken en er rood uitzien. Wanneer je niet direct in de gaten hebt dat het om eczeem gaat, kunnen er na verloop van tijd kleine scheurtjes in de huid ontstaan. Deze zullen zeer gevoelig en zelfs pijnlijk aanvoelen. Het is op dat moment echt belangrijk actie te ondernemen, voordat het eczeem kans heeft nog meer schade aan te richten. Een goede cbd zalf is een manier om in dit stadium het eczeem te behandelen. Deze zalf bestaat uit een groot aantal bestanddelen die allemaal bijdragen aan een snelle reparatie van de huid en het bestrijden van het eczeem. Het bestrijd zowel bacteriën als schimmels en heeft een verzachtende werking. Je kunt het middel zo vaak gebruiken als je wilt en dat is handig wanneer je door het eczeem veel last hebt van jeuk.

Belangrijkste bij de behandeling van eczeem is dat men er vroegtijdig iets aan doet. Heb je last van jeuk en rode plekken, dan is eczeem vaker wel dan niet de oorzaak.

Geef een reactie