Minder productief als je vanuit huis werkt?

De laatste jaren wordt het steeds normaler om je leidinggevende te vragen of je ook eens parttime vanuit huis kunt werken – voornamelijk wat drukke ouders met kinderen of zelfstandige ondernemers (ik val onder de laatste categorie). Maar ik merk dat ik me de laatste tijd minder goed kon concentreren. Zo liet ik me afleiden door de was, de boodschappen of mijn telefoon, waardoor ik een stuk minder productief werd. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik mijn concentratie weer terug kreeg!

Maak een werkkamer

Maak een werkkamer voor jezelf, vermijd de bank en vermijd al helemaal je bed! Door een exclusieve kamer of ruimte te maken voor werk alleen, baken je jezelf af voor bijzaken. En wat het nog beter zou maken is het aanschaffen van een werktelefoon voor in deze kamer! Zo zorg je ervoor dat je alleen voor belangrijke zaken gebeld kan worden

Plan sportmomenten in

Van al dat thuiszitten werd ik niet bepaald relaxter, in tegendeel, ik werd juist veel onrustiger. Om deze reden besloot ik mij aan te melden bij Sportcentrum Delta, een fitness Terneuzen. Door twee tot drie keer door de week een sportsessie in te plannen, kreeg ik genoeg dagelijkse beweging! Dit gaf mij niet alleen maar energie maar ook veel meer concentratie!

Vaste Tijdblokken

Werk met vaste tijdblokken waarin je werkt en waarin je pauze hebt en wissel dit regelmatig af. Als je in zo een werkblok zit, ga dan niet de was of boodschappen doen! Vermijd dit, zodat het geen routine kan worden