Midlife crisis? Lees dit!

De periode waarin je in een midlife crisis terecht kunt komen is best lang. Grofweg gaat het hier om het 30ste tot je 65ste levensjaar. Het gaat hierbij eigenlijk om een soort identiteitscrisis, maar dan eentje op de helft van je leven. Je zult in deze periode sterk het gevoel hebben dat je aan verandering toe bent, in combinatie met angst of teleurstelling met betrekking tot het verleden. Je realiseert je dat je misschien niet zo blij bent met alle prestaties en doelen uit het verleden. Hoe kom je hier weer uit? Je vindt hier een aantal tips.

Stel concrete doelen 

Net als bij veel andere zaken in het leven, is het belangrijk dat je concrete doelen stelt. Maak een duidelijk plan van aanpak, waarbij je naast één of meerdere hoofddoelen ook subdoelen noteert. Deze subdoelen dragen bij aan je hoofddoel, waarbij je stap voor stap dichterbij jouw eindbestemming komt.

Loop niet te hard van stapel

Je kunt de neiging hebben om direct vol enthousiasme aan de slag te gaan. Het gevaar hierbij is echter dat je misschien impulsieve beslissingen neemt, waar je later spijt van kunt krijgen. 

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe baan en heb je een leuke op het oog? Zorg dan dat je er eerst achterkomt of dit wel iets voor jou is. Het is beter om niet hals over kop je vrachtwagen theorie te halen bij https://www.abcrijopleidingen.nl/ of één of andere kappersopleiding te gaan doen terwijl je nog niet eens zeker weet of een baan in deze branche wel bij jou past. Verdiep je daarom eerst goed in de betreffende functie en loop eventueel een dagje mee met iemand die deze baan al heeft. 

Maak een bucketlist

Het gevoel dat je nog veel wil doen in je leven kan erg overweldigend zijn. Het is dan ook goed om een bucketlist te maken, zodat je wat meer rust in je hoofd krijgt. Uiteraard is het ook van belang dat je de lijst langzaamaan afwerkt.

Geef een reactie