zorgverzekering

Let op als je zorgverzekeringen gaat vergelijken

Dit jaar stappen liefst 1,1 miljoen mensen over naar een andere zorgverzekering. Een zorgverzekering kiezen doet men dat op basis van gedegen eigen onderzoek. Bij het overstappen is het belangrijk niet over één nacht ijs te gaan.

Staar je niet blind op kortingen

Let bijvoorbeeld op de ‘voordelen’ die een collectieve zorgverzekering biedt. Vaak lijkt de gemaakte rekensom met fikse kortingen zeer aantrekkelijk. In werkelijkheid wordt de premie echter vaak hoger weggezet om na het geven van de fikse kortingen nog hoger uit te komen dan het landelijke gemiddelde. Staar je dus niet blind op de kortingen die je beloofd worden. Let zeker ook op de beperkte ziekenhuiskeuze die je hebt bij een aantal verzekeraars.

zorgverzekering

Let op wachttijden en op lage vergoedingen voor niet gecontracteerde zorg

Let ook goed op of er sprake is van lage vergoedingen als je in zee gaat met niet gecontracteerde zorg. In dat geval dien je zelf een behoorlijk bedrag te betalen. Het is zeker ook de moeite waard om te onderzoeken of de dekking van een aanvullende verzekering wel opweegt tegen de hoge premie. Soms kan het namelijk veel aantrekkelijker zijn om bepaalde zorg zelf te betalen afgezet tegen de hoge premies die je moet voldoen. Let ook op wachttijden. Zo geldt bij bepaalde verzekeraars een wachttijd. Dat betekent dat je niet meteen een beroep kunt doen op bepaalde aanvullende zorg, bijvoorbeeld op orthodontie voor kinderen en volwassenen. Genoeg zaken om goed op te letten dus als de tijd van eventueel overstappen weer aan de orde is.

Geef een reactie