begrafenissteen

Let hier op als je een begrafenis steen uitzoekt

Opeens is die dierbare er niet meer. Dit slaat natuurlijk in als een bom. Je leven en dat van je familie en vrienden staat op z’n kop. Het overlijden kan soms plotseling zijn, maar kan ook een lange aanloop hebben gekend. Hoe dan ook, het is altijd pijnlijk. Het kost veel tijd om te verwerken. Toch zullen er na het overlijden gelijk praktische zaken moeten worden geregeld. Zo zal er een steen uitgekozen moeten worden. In dit artikel leggen we uit hoe je het beste een steen kunt uitzoeken en wat je er op kunt zetten.

Steen uitzoeken

Het is misschien niet een fijn onderwerp om over te beginnen als iemand ziek is of op zijn of haar sterfbed ligt. Toch zal het aangesneden moeten worden. Welke steen zou de persoon in kwestie graag op zijn of graf willen. Het is belangrijk om dit in kaart te brengen. Als de persoon in kwestie zijn of haar wens heeft doorgegeven, heeft de familie ook duidelijkheid. Na het overlijden kunnen de familieleden een gepaste grafsteen uitzoeken die aansluit op de wensen.

Wat zet je op een begrafenis steen?

Het is daarnaast belangrijk om goed te bespreken met de persoon in kwestie of hij/zij wil dat er bepaalde dingen wel of niet graf vermeld staan. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de geloofsovertuiging van de persoon in kwestie. Stel dat de persoon in kwestie Christelijk is, dan is het aan te raden om een mooie tekst uit de Bijbel op de steen te plaatsen.

Steen plaatsen

Het is belangrijk om de steen met grote zorgvuldigheid te plaatsen. Laat dit dan ook door een professional doen. Als je dit zelf gaat doen, dan loop je het risico dat de steen valt en breekt. Dat moet koste wat koste voorkomen te zien worden.

Steen onderhouden

Het kan zijn dat door de tand des tijds of door weersomstandigheden de steen beschadigd raakt of er minder mooi uitziet. Zorg er daarom voor dat je de steen repareert op het moment dat er iets mee aan de hand is. Maak de steen ook geregeld schoon. Het is niet wenselijk dat vogelpoep voor langere tijd op de steen zit.