Laat ouderen niet zitten

Sta jij er weleens bij stil wat je ouders allemaal voor je gedaan hebben? En sta jij er weleens bij stil wat anderen allemaal voor je gedaan hebben? Misschien lastig om dat zo voor te stellen. Maar de mensen die nu mogen gaan genieten van hun pensioen, zijn de mensen die de afgelopen jaren hard voor ons gewerkt hebben. Sommige letterlijk, bijvoorbeeld met het werken in de bouwsector waarmee ze ontelbare huizen en openbare gebouwen hebben neergezet. Anderen hebben zich juist meer ingezet door te protesteren tegen rare en oneerlijke regelgeving. Ze hebben ervoor gezorgd dat onze economie goed draait, dat we steeds meer gelijke rechten hebben en dat er in onze opvoeding is gezorgd voor een enorm goede basis.

Quid pro quo

Het is tijd om iets terug te doen voor de ouderen van nu. Tijd om ze te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan. Bovenal tijd om ze te helpen om ook hun laatste jaren zo zelfstandig mogelijk door te laten brengen. Niets is zo vervelend als toe moeten geven dat je iets niet meer zelf kan. Zelfstandigheid verliezen is dan ook een van de moeilijkste uitdagingen waar ouderen mee te maken krijgen. Dat kan het geval zijn wanneer een ziekte als dementie zich laat zien. Iemand kan niet langer op zijn eigen geheugen vertrouwen. Maar misschien is het nog wel veel lastiger als je hoofd wel van alles wil ondernemen, maar je lichaam niet meer meewerkt en je een rolstoel nodig hebt. Vaak begint dat met de benen. Niet meer kunnen lopen en in huis niet meer uit de voeten kunnen is vervelend, maar niet altijd onoplosbaar.

Rol door het leven

Gaat het lopen niet meer zo makkelijk terwijl je er wel graag op uit wilt? Ga dan eens op zoek naar een nieuwe, trouwe vriend. Eenvoudig in gebruik, makkelijk op te bergen en snel niet meer weg te denken uit je leven. Je trouwe vriend met twee wielen en een mandje voor de boodschappen: je rollator. Beschikbaar in veel verschillende vormen en maten, zodat er altijd eentje is die het beste bij je past. Het is natuurlijk wel even wennen en je tempo zal niet snel meer zo hoog zijn als in je tienerjaren. Gelukkig heb je tegenwoordig ook alle tijd om dingen op je gemak te doen. Trek er op uit met je rollator en als de route te lang is kun je hem ook nog eens eenvoudig gebruiken als zitje om even op uit te rusten.

Geef een reactie