snel afvallen

 Kan ik snel afvallen met shakes?


Snel afvallen staat voor veel mensen bovenaan het wensenlijstje. Echter is afvallen niet eenvoudig en komt er veel bij kijken. Gelukkig zijn er manieren waarbij je het proces van afvallen een stuk eenvoudiger maakt voor jezelf. Wil je erachter komen wat deze manieren zijn? Lees dan vooral verder.

 Hoe werkt afvallen precies?


Afvallen is eigenlijk zo simpel als een rekensom. Verbruik je namelijk meer calorieën dan je inneemt per dag dan val je af. Echter is het per persoon en ook per dag verschillend hoeveel calorieën verbruikt worden. Dit heeft te maken met gewicht, lengte, leeftijd, hoeveelheid activiteit en nog veel andere factoren. Het is dus ten eerste belangrijk om te weten hoeveel calorieën je per dag verbrand en hoeveel je per dag inneemt. Dit is echter lastig in te schatten in de praktijk. Een goede beginstap is het bijhouden van je dagelijkse caloriegebruik. Je kunt hierbij gebruikmaken van apps als: Myfitnesspal en Fat Secret. Op deze apps kun je ook meteen berekenen hoeveel je ongeveer per dag aan energie (calorieën) verbruikt.

snel afvallen

 Helpen shakes bij het afvallen?


Shakes zijn een goed middel om te helpen bij je reis van het afvallen mits je ze op een juiste manier gebruikt. Om te beginnen zijn er erg veel verschillende soorten shakes. Zo zijn er onder andere dieetshakes, afvalshakes, fruitshakes en eiwitshakes. Goede shakes die je kunt nemen tijdens het afvallen beschikken over weinig suiker en veel eiwitten. Het is bewezen dat eiwit ervoor zorgt dat het hongerhormoon minder wordt aangemaakt. Verder kunnen shakes het hongergevoel onderdrukken zonder dat je hierbij veel calorieën inneemt. Het is wel goed om te weten dat het nemen van shakes een aanvulling dient zijn op een gezond voedingspatroon.

 Minder suiker en minder zout


Bijna iedereen weet wel dat geraffineerde suiker slecht is voor het lichaam. Zeker als je wilt afvallen is geraffineerde suiker een killer. Dit komt doordat er in geraffineerde suiker geen vezels zitten die ervoor zorgen dat suiker gedoseerd wordt afgegeven. Hierdoor wordt je futloos. Naast suiker is ook het minderen met zout een goede move als je wilt afvallen. Zout houdt namelijk vocht vast en dit zorgt voor een hoger gewicht.

Geef een reactie