bureaustoel kind

Is het veilig om Modafinil te gebruiken als supplement voor extra concentratie?

Misschien heb je de naam Modafinil wel eens voorbij zien komen, vaak in context van studenten en tentamens. Modafinil is een middel om concentratie en focus te verbeteren. Het was een aantal jaar geleden relatief onbekend, maar het begint in populariteit toe te nemen om beter te presteren op het werk of tijdens het studeren. Wij leggen in dit artikel uit wat het is en of het interessant voor je kan zijn.

Wat is Modafinil?

Modafinil is zoals gezegd een middel om je concentratie te verbeteren. Je hebt vast wel eens gehoord van Ritalin. Dit geneesmiddel is bedoeld voor mensen met ADHD, maar wordt vooral door studenten gebruikt tijdens tentamenperiodes. Modafinil is een beetje te vergelijken met Ritalin, alleen werkt het middel ook voor “gezonde” mensen (zonder ADHD) en werkt het langer door. Modafinil wordt ook wel “cognitive enhancer” genoemd. Je kunt het zien als breindoping, maar het werkt wel. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar Modafinil en naar de bijwerkingen gedaan.

Is Modafinil veilig?

In dit artikel in de gerespecteerde Engelse krant The Guardian wordt Modafinil ‘s werelds eerste veilige “smart drug” genoemd. Dit wordt door verschillende bronnen in het artikel bevestigd. Er wordt geschreven over de vele positieve effecten die gezonde gebruikers ervaren, waardoor de betere focus en concentratie. Ook neemt de leervaardigheid en het geheugen toe. Modafinil is voor gezonder volwassenen veilig te gebruiken. De enige groepen die het beter niet kunnen nemen zijn mensen met een hartritmestoornis of hoge bloeddruk. Modafinil is goedgekeurd voor gebruik in meer dan 10 landen, waaronder de Verenigde staten en Nederland. Wil je zelf de positieve effecten van Modafinil ervaren? Bestel nu Modafinil via ModafinilSupply.org.

Bijwerkingen van Modafinil

Modafinil is van oorsprong een geneesmiddel en net als ieder ander geneesmiddel heeft het bijwerkingen. Er is veel onderzoek gedaan naar de bijwerkingen van dit middel. Wetenschappers noemen de bijwerkingen mild en te overzien. De meest voorkomende bijwerking is lichte hoofdpijn aan het einde van de dag. Deze bijwerking is te verlichten door veel te blijven eten en drinken tijdens het gebruikt. Verdere bijwerkingen kunnen zijn: droge mond, verminderde eetlust, maag darmklachten, duizeligheid, wazig zicht en nervositeit. Slechts 1 op de 10 gebruikers ervaart deze bijwerkingen en in de meeste gevallen in milde vorm. Mocht je last krijgen van bijwerkingen, dan verdwijnen ze meestal na een paar uur.

Geef een reactie