tanden

Houd je tanden in goede conditie

Een glimlach kan heel belangrijk zijn voor de eerste indruk. En een eerste indruk kun je maar één keer maken. Een mooi gebit is heel belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je gebit in goede conditie blijft? Een mooi gezond gebit wil iedereen. Het liefst ook nog witte tanden. In deze blog lees je wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je tanden in goede conditie blijven. 

Tandartspraktijk Staphorst

Ben je woonachtig in de omgeving van Staphorst en ben je op zoek naar een tandarts? Bezoek dan de website van Mondaat

2 keer per dag poetsen

Het is heel belangrijk om elke dag je tanden 2 keer te poetsen. Waarom? Je tanden moeten om de zoveel uur gereinigd worden. Als je tanden na 24 uur nog niet gereinigd zijn dan kan er schade optreden aan je tanden. Het is dus belangrijk om je tanden 2 keer per dag 2 minuten te poetsen. 

Niet te veel zoete dranken

Het is aan te raden om zo min mogelijk frisdrank te drinken. Frisdrank heeft een nadelig effect op je tanden. Frisdrank kan voor tanderosie zorgen. Als je dan toch frisdrank drinkt, dan is het het beste om je glas in één keer leeg te drinken. Het is het beste om water of thee te drinken.

Tanden verkleuren tegengaan

Als je witte tanden wilt houden, is het beter om geen koffie te drinken. Je tanden kunnen op termijn verkleuren als je teveel koffie drinkt. Van wijn kunnen je tanden ook verkleuren en dan met name van rode wijn. 

Zure voeding

Niet alleen zoetigheid is slecht voor je tanden. Ook zure voeding is niet goed. Wat verstaan we onder andere onder zure voeding? Producten die je met mate moet eten of drinken zijn tomatenketchup, sojasaus, azijn, pastasaus, augurken en witte wijn. 

Fruit 

Natuurlijk is fruit gezond! Maar voor je tanden kunnen de zuren een flinke aanslag plegen op je tanden. Het is daarom aan te raden om na een stuk fruit water te drinken om het zuur weg te spoelen. Ga niet direct je tanden poetsen. Het zuur kan namelijk je tanden zacht maken. als je gelijk gaat poetsen kan het je tandglazuur beschadigen.