Haartransplantatie Turkije

Hoe je omgaat met kaal worden

Het is iets wat meer dan vijftig procent van de mannen overkomt, het verliezen vaan de haren op hun hoofd. Mannelijke kaalheid is een zeer veel voorkomend probleem waar mannen mee kampen. Maar waarom is het zo’n probleem? Het is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Waarom hebben zoveel mannen moeite met het feit dat ze langzaam hun haar verliezen. Er zijn verschillende redenen hiervoor. Een heel filosofische benadering is het idee dat het voor veel mannen een eerste ontmoeting is met het feit dat je lichaam uiteindelijk zal vergaan, het is een confrontatie met de dood. Maar veel vaker is het ook simpelweg de angst dat kaal worden ervoor zal zorgen dat je minder aantrekkelijk wordt, en dat vrouwen je niet meer interessant zullen vinden. Zeker mannen die op jonge leeftijd, nog voordat ze een partner vinden, beginnen met kaal worden hebben hier moeite mee.Toch is het belangrijk dat mannen leren om met kaal worden om te gaan. Hoe je dit doet bespreken we in dit artikel.

Accepteren

Sommige mannen psychologisch ontzettend last van kaal worden. Het is een langzaam proces en kan daardoor voor erg veel angsten zorgen. Het is niet het kaal zijn maar het kaal worden waar veel mannen last van hebben. Maar er zijn verschillende manieren om dit psychologisch op te lossen. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf een keer een buzzcut geven zodat je al ervaart hoe het is om geen haar te hebben. Tegelijkertijd zul je merken dat alhoewel je vrienden en familie even zullen opkijken, iedereen er snel aan gewend is. Zelfs als je later je haar weer laat terug groeien, als je het nog hebt, zul je in ieder geval relaxed zijn over de toekomst.

Het tegengaan

Haarverlies is een ontzettend lang proces. En in het begin zul je waarschijnlijk nog weinig ervan merken. Dit is het beste moment om actie te ondernemen. Er zijn verschillende medicaties en middelen om het haarverlies proces te vertragen of zelfs te stoppen. Een van de meest bekende middelen is Minoxidil. Daarnaast kun je ook het haar wat je hebt verloren met een haartransplantatie terug laten plaatsen. Ze zijn in deze operatie gespecialiseerd in Turkije. Veel Nederlanders krijgen daarom een haartransplantatie Turkije. De techniek waarmee ze haartransplantaties uitvoeren is in de afgelopen jaren gigantisch verbeterd. Het is een veilige en weinig ingrijpende operatie. Je zult na de operatie snel weer normaal kunnen functioneren. Het duurt wel ongeveer een jaar voordat de eindresultaten van de operatie zichtbaar zijn.