Hoe creëer je een gezonde levensstijl?

Bijna iedereen herkent het wel. Je hebt zo’n drukke werkdag achter de rug dat je het sporten een keertje overslaat of dat je geen zin meer hebt om te koken en iets lekkers besteld. Op zijn tijd moet dit ook zeker kunnen. Echter is het geen excuus om helemaal niet te sporten en overmatig ongezond te eten. Het is tenslotte niet goed voor je gezondheid. In dit artikel leg ik uit hoe je een gezonde levensstijl kunt creëren. 

Sporten

Het is enorm belangrijk om je lichaam voldoende beweging te geven. Vooral als je voornamelijk zittend werk uitvoert. Voldoende bewegen is namelijk van grote invloed op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Probeer meerdere keren per week in de avond naar de sportschool te gaan of een andere sport uit te oefenen. Daarnaast kan het ook helpen om te bewegen in je pauzes. 

Gezond eten

Een ander belangrijk aspect voor een gezonde levensstijl is gezonde voeding. Gezonde voeding heeft enorm veel voordelen. Gezonde voeding zorgt er onder andere voor een hoger concentratievermogen, betere afweer tegen ziektes en je voelt je fitter. Echter is het erg lastig als je een ongezond voedingspatroon hanteert om dit zomaar te veranderen. De kans is dan groot dat je terugvalt op je ongezonde gewoontes. Probeer daarom kleine veranderingen door te voeren. Begin bijvoorbeeld eerst met standaard twee stuks fruit per dag te eten en het voornamelijk drinken van water. 

Gezondheidscoach

Het kan erg lastig zijn als je druk bent met werk om ook nog voldoende te bewegen en op je voeding te letten. De verleiding is dan namelijk erg groot om thuis op de bank te hangen en lekker een pizza te bestellen. Echter zijn er tegenwoordig ook een aantal hulpmiddelen om een gezondere levensstijl te bereiken. Je kunt namelijk een gezondheidscoach inschakelen. Een gezondheidscoach houdt zich bezig met je fysieke gesteldheid maar ook naar je mentale gesteldheid. Hij of zij zal je helpen om een goede balans tussen werk en gezondheid te creëren. Waardoor je uiteindelijk meer uit je werk, maar ook uit je leven kunt halen

Wil je graag meer informatie over een gezondheidscoach? Neem dan een kijkje op www.tulpenfonds.nl 

Geef een reactie