Verzekeren

Hoe bepaal je nu of je moet overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Bekijk je persoonlijke situatie en kijk naar je huidige zorgpakket, mis je iets… vergelijk en stap over!

Als je niet tevreden bent met je huidige ziektekostenverzekering, heb je geluk, want binnenkort is het het perfecte moment om een verandering te maken. Er zijn veel verschillende redenen om van verzekeringsmaatschappij te veranderen: je tarieven zijn gestegen, of ingewikkelde netwerkproblemen hebben ertoe geleid dat je arts je verzekering niet langer afsluit. Misschien is het net zo eenvoudig als het verlangen naar een betere klantenservice-ervaring. Wat de reden ook is, gebruik het als een kans om je te bevrijden en een nieuw zorgverzekeringsplan te vinden!

Misschien denk je: “Kom ik wel in aanmerking voor een andere verzekeringsmaatschappij?”. Het antwoord is ja! Als deze in je regio beschikbaar is, kun je je aanmelden.* De echte vraag is, is de verzekeringsmaatschappij de juiste voor jou? Laten we ons verdiepen in wat je moet doen om het juiste plan te vinden.

afsluiten verzekering

Verzamel je gegevens voordat je kiest voor een Ohra zorgverzekering

Het doen van wat onderzoek op voorhand zal je helpen om het best mogelijke zorgverzekeringsplan te vinden. En door deze informatie van tevoren bij elkaar te krijgen, kun je je veel sneller door het aanmeldingsproces heen.

Kijk terug: Bekijk je medische kosten voor 2019. Buiten je maandelijkse premie, waar besteedde je geld aan? Was het een een routinematig doktersbezoek zoals een jaarlijks lichamelijk of bloedonderzoek, of was het een aan de gang zijnde kwestie met betrekking tot een complexere aandoening zoals diabetes of een stemmingsstoornis? Verwacht je dat je in 2020 dezelfde soort zorg nodig zult hebben? Neem even de tijd om je ervaring met je huidige verzekeringsmaatschappij in herinnering te roepen – hoe gemakkelijk was het om de hulp te krijgen die je nodig had?

Kijk uit naar de toekomst: Hoe ziet je situatie er volgend jaar uit? Je inkomen en gezinsgrootte bepalen of je financiƫle steun kunt krijgen voor je maandelijkse premie. Je moet een schatting van het gezinsinkomen voor 2019 geven om te zien of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Verzekeren

Welke artsen en ziekenhuizen heb je nodig?


Bekijk de artsen en medische faciliteiten die je niet kunt missen en controleer vervolgens welke verzekeringsmaatschappijen je favoriete artsen en klinieken accepteren. Als je voorschriften hebt waarvan je afhankelijk bent, wil je er zeker van zijn dat ze in de 2020-formule staan vermeld voordat je overschakelt naar een nieuw plan van bijvoorbeeld Ohra.