Hier lees je alles over arganolie tegen vervellen

Een mooie huid, dat wil iedereen! Er zijn talloze producten te vinden op de markt, die zichzelf in de markt zetten als hét wondermiddel voor een gezonde, mooie en gladde huid. Of er een echt wondermiddel bestaat weten we niet, maar er zijn wel degelijk crèmes en oliën die goed zijn voor je huid. In deze blog gaan we het hebben over arganolie. Nu is misschien je vraag, Wat is arganolie?. Op het gebied van huidverzorging is er één olie die bijna overal te verkrijgen is. Deze olie heet arganolie. In de volgende alinea gaan we dieper in op wat arganolie is en waar het vandaan komt. Ook vertellen we je meer over de bijzondere eigenschappen en lees je wat te doen tegen vervellen.

De Arganboom 

Arganolie komt uit de pitten van de Marokkaanse Arganboom. Een andere benaming voor deze boom is de Argania Spinosa. Arganolie is dus een plantaardige olie, die ‘wonderen’ verricht op het gebied van verzorging voor je huid, maar ook je nagels en je haar! De oorsprong van de olie ligt ongeveer 4000 jaar achter ons. Oude verhalen hebben het feit aan het licht gebracht dat Marokkanen de olie al eeuwenlang gebruiken. In het jaar 1219 beschreef een arts al de voordelen van argonolie. De olie wint over de hele wereld aan naamsbekendheid. De eerste golf begon toen bezoekers van Marokko de olie ontdekten en deze ook mee naar huis namen. De tweede golf ontstond toen een groot onderzoek als conclusie gaf dat de olie een van de rijkste is ter wereld. Grote merken zoals Garnier zijn de olie in hun producten gaan verwerken.

Gebruik van de olie

Omdat de olie makkelijk de huid in trekt voelt deze niet vet aan.  De olie bestaat uit een rijke combinatie van verschillende onderdelen. Naar vitamine E, zitten er ook antioxidanten, sterolen, essentiële vetzuren en andere onderdelen in die de argonolie maken tot wat het is. Arganolie wordt voor meerdere redenen gebruikt. Deze redenen komen voort uit de rijke concentratie en samenstelling van het product. De olie zorgt voor een gezonde en stralende huid, en gaat vroegtijdig de uiterlijk symptomen van ouderdom tegen. Voor het haar zorgt de olie voor een vollere uitstraling, en maakt het haar ook glanzend. En voor de nagels zorgt de olie voor een sterke structuur en over het algemeen gezondere nagels. Zoals in de vorige alinea is genoemd wordt de olie ook door grote bedrijven en merken zoals L-‘Oréal gebruikt. De olie kan worden verwerkt in een ander product, of op zichzelf als Arganolie worden verkocht en gebruikt.

Geef een reactie