heupoperatie

Zo blijft u mobiel op uw oude dag

Bij het ouder worden komt het nodige om de hoek kijken. Naast dat het uiterlijk verandert is het ook te merken in de mobiliteit. Stramme gewrichten en afnemende spierkracht zijn hele normale, maar toch vervelende symptomen hiervan. Echter kunnen ze wel gevolgen hebben voor uw dagelijkse leven. Zo kan boodschappen doen al een hele opgave worden. Daarom kan het geen kwaad om het uzelf waar het kan zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat u zorgeloos van uw oude dag kan genieten.

Luister naar uw gevoel

Naarmate u ouder wordt zal de conditie afnemen, ook zijn de spieren minder soepel en worden botten brozer. Het is dus belangrijk om goed te luisteren naar uw eigen lichaam. Stop met een activiteit wanneer u last begint te krijgen van uw gewrichten. Dit is natuurlijk frustrerend wanneer u een zeer actief leven hebt, maar het is noodzakelijk om grotere complicaties te voorkomen. Zorg goed dat u zelf op de hoogte bent van de ontwikkelingen in uw lichaam. Ga dus bij terugkerende pijntjes niet te laat naar de dokter, u kunt beter voor niks gaan dan te laat. Zijn uw gewrichten al dusdanig versleten? Lees u dan goed in over de verschillende mogelijkheden. Een heupoperatie is immers geen kleinigheid dus zorg dat u bij de juiste professionals terecht komt. Op deze manier krijgt u het beste resultaat en dus de grootste toename in mobiliteit!

Maak het uzelf makkelijker

Mensen zijn trotse wezens, en we geven dus niet altijd even graag toe wanneer het minder met ons gaat. Dit komt ook vaak voor bij ouderen, echter is dit zeer nadelig voor de gezondheid. Het is dus belangrijk om in te zien wat u nog wel en niet kan, en hier op in te spelen. Zo zijn voor een hoop ouderen elektrische fietsen een uitkomst. U bent met een elektrische fiets immers vaak beter uit dan met een ouderwetse. Ook kan een traplift een uitkomst zijn. Op deze manier worden uw gewrichten gespaard en heeft u meer energie over voor de rest van de dag.

Zoek de juiste vorm van beweging

Ook al wordt bewegen lastiger, is het wel belangrijk dat u actief blijft. Ga daarom eens opzoek naar een sport groep voor senioren. Let daarbij wel op dat de sport geschikt is voor u en uw specifieke klachten. Voor veel ouderen is zwemmen een goede optie, in het water heeft u minder last van zwaartekracht en dus is het minder inspannend voor de gewrichten. Veel zwembaden bieden seniorenlessen aan dus informeer gerust!