Eenvoudig online medicijnen bestellen

Om een bepaald medicijn in handen te krijgen, is vaak een omslachtig proces noodzakelijk. U moet eerst een afspraak maken bij de huisarts. Afhankelijk van de kwaal wordt u eventueel nog doorverwezen naar een specialist. Tot slot wacht een gang naar de apotheek. Dan pas krijgt u de beschikking over het medicijn dat u kan helpen in uw probleem of behoefte. Zeker nu de zorg in Corona-tijd overbelast is, is het een heel gedoe om in het ziekenhuis een afspraak te maken. Misschien komt u in deze tijd ook liever niet bij de huisarts of in het ziekenhuis, om besmettingsgevaar zoveel mogelijk te vermijden. Het verkrijgen van medicijnen kan in bepaalde gevallen ook eenvoudiger. Sommige medicijnen zijn namelijk ook online te verkrijgen. Dit bespaart u een hoop gedoe. In deze blog licht ik twee medicijnen uit waarvoor u online terecht kan.

De 'minipil'

Het eerste middel dat ik wil bespreken is het middel Cerazette. Dit wordt ook wel de 'minipil' genoemd, als verwijzing naar 'de pil' voor anticonceptie. De minipil wordt eveneens gebruikt als anticonceptiemiddel, waarbij het verschil met de reguliere pil is dat hij geen oestrogeen bevat. De werkzame stof is namelijk Desogestrel: een synthetische vorm van progesteron. Het voorkomt dat er eicellen worden gevormd, waardoor er geen ovulatie kan plaatsvinden. Uit onderzoek is gebleken dat Cerazette een betrouwbaar anticonceptiemiddel is (hoewel natuurlijk geen enkel anticonceptiemiddel 100% zekerheid verschaft). Na een online consult kunt u cerazette kopen en krijgt u het medicijn binnen 24 uur opgestuurd! Een stuk eenvoudiger dan de gang naar de huisarts dus.

Een medicijn tegen overgewicht

Dan is er een tweede middel dat ik aan wil stippen: saxenda. Saxenda is een middel dat u kunt gebruiken als u aan obesitas lijdt. Het middel helpt namelijk om uw eetlust te verminderen, waardoor u minder de neiging zult hebben om 's avonds een zak chips uit de kast te halen, of om nog een keer op te scheppen bij het avondeten. Echter is het niet een medicijn om te gebruiken als u een paar kilootjes kwijt wil, zodat u in die nieuwe jurk of dat nieuwe rokkostuum past. Er zijn enkele voorwaarden om Saxenda te mogen gebruiken. Zo moet u bijvoorbeeld minimaal een BMI van 30 hebben. Daarnaast moet u weten dat Saxenda geen tovermiddel is. Het werkt het beste als u het combineert met een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging. Voor overige richtlijnen en voorwaarden heeft u ook voordat u dit middel bestelt een consult met een dokter. Daarna wordt het medicijn wederom snel en eenvoudig naar u opgestuurd. 

Geef een reactie