verschillende soorten sauna's

EEN SAUNA KOPEN: WELKE OPTIES ZIJN ER?

Steeds meer mensen denken er over na om een sauna aan te schaffen. Regelmatig naar de sauna gaan heeft dan ook veel positieve bijwerkingen. Deze voordelen zal ik in dit artikel kort toelichten. Maar als je op het punt staat om een sauna te kopen, voor welk type ga je dan? Kies je voor een traditioneel model of ga je toch voor een infraroodsauna? In deze blog licht ik de verschillende mogelijkheden voor je uit.

Zuiver je lichaam met een bezoekje aan de sauna

De vele voordelen van een bezoekje aan de sauna zijn bij veel mensen bekend, maar ik zal ze hier nog eens kort uitlichten. De sauna heeft een zuiverend effect voor zowel je lichaam als je geest. De hitte zorgt ervoor dat je pori├źn open komen te staan en dat afvalstoffen je lichaam verlaten. Het is daarom gezond voor je huid. Daarnaast werkt de sauna rustgevend voor je geest. Heb je last van stress of loop je rond met veel zorgen? Een bezoekje aan de sauna verlicht dat gevoel en het laadt je op, zodat je er weer tegenaan kunt!

(bron: https://www.infraroodsaunas.com/)

Verschillende soorten sauna’s

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, bestaan er verschillende soorten sauna’s. In dit artikel zal ik twee varianten uitlichten: de Finse sauna en de infraroodsauna.

De meest bekende sauna is de zogenaamde Finse sauna. In een Finse sauna worden gemiddeld temperaturen bereikt van rond de 90 graden Celsius. Dit lijkt natuurlijk erg warm, maar doordat de luchtvochtigheid in een Finse sauna relatief laag is (zo rond de 30 procent), is de hitte voor de meeste mensen prima te verdragen.

Naast de Finse sauna is ook de infraroodsauna erg populair. Dit is voornamelijk omdat de temperatuur in een infraroodsauna een stuk lager ligt; namelijk rond de 60 graden. De infraroodsauna geven een warmte af die door je hele lichaam te voelen is. De infraroodsauna heeft daarnaast een bijzonder positief effect op de werking van het hart en de bloedvaten!