Tandarts

Een gaatje, maak een afspraak bij de tandarts

Niemand zit erop te wachten om voor een gaatje in de kies naar de tandarts te gaan. Echter is het wel zo, hoe langer je hiermee blijft lopen, des te erger de klachten kunnen worden. Want wanneer er een gaatje in een kies zit, wil dit zeggen dat hier bacteriën aanwezig zijn. Het tandbederf zal steeds verder gaan en tot slot zal de tandarts deze moeten trekken, omdat er niets meer mee te begaan is. Nadeel is dat je een kies zal moeten missen, daarom is het erg belangrijk om elk half jaar voor controle naar een tandarts te gaan. Mocht je in deze tussentijd erachter komen dat er een gaatje is, bel dan meteen naar de tandartspraktijk en laat dit gaatje maken.

Tandarts

Controle bij de tandarts

Elk half jaar ga ik braaf naar de tandarts. Mijn gebit is mijn alles en ik zal het heel erg vinden als er een gaatje gevonden gaat worden. Tot nu toe is er nog niks gevonden en heb ik een mooi gebit. Helaas was dat bij mijn jongste zoon een ander verhaal. Hij vindt het erg lekker om te snoepen en daarbij vergeet hij vaak om zijn tanden te poetsen. Erg dom natuurlijk, maar daar is hij nu inmiddels ook achter gekomen. Want bij de tandarts werd er tijdens de halfjaarlijkse controle een gaatje gevonden.

Gelukkig viel het allemaal mee. De tandarts heeft het gaatje gevuld om erger te voorkomen. Het voordeel is wel dat het zijn melkgebit nog was. Onze zoon heeft ervan geleerd en poetst nu minimaal 3x per dag zijn tanden. Tegen de tijd dat zijn grote mensen tanden eraan komen zal hij zeker zijn gebit goed gaan verzorgen.