Een buitengewone verslavingskliniek

Bij Connection-sggz hebben ze een buitengewone kans voor verslaafde. Wanneer tijdens het intakegesprek blijkt dat een klinische behandeling het beste looptraject is geven zij ook de mogelijkheid om bij een gespecialiseerde kliniek, gevestigd in Zuid-Afrika, dit traject te volgen. Deze kliniek ligt op een wonderschone locatie waar de behandeling centraal staat. Het heeft ook een uitzicht op de Zuid-Afrikaanse bergen en inspireert een gezonde manier van leven.

De mensen

Bij kliniek in Zuid-Afrika hebben ze een team dat gepassioneerd is in hun werk en multidisciplinair is. Het team bestaat uit Nederlandse en Zuid-Afrikaanse specialisten die veel ervaring hebben met verslaving en die goede empathie tonen tijdens het process van rehabilitatie. Het team bestaat uit artsen en psychiaters, maar ook uit een GZ-psycholoog, meerdere psychologen in verschillende disciplines, coaches en ervaren deskundige.

Het traject

Wanneer je je aanmeldt voor het traject in Zuid-Afrika duurt deze gemiddeld negen weken. Het is een erg intensieve behandeling die bestaat uit groepstherapie en individuele therapie. Er wordt gebruik gemaakt van behandelmethodes die uit onderzoek bewezen zijn effectief te zijn. Daarnaast wordt niet alleen de verslaving aangepakt, maar ook het achterliggende probleem. De zoektocht naar het antwoord van waarom?

De zorgverzekeraar

Connection-sggz is een erkende GGZ-instelling en heeft dus een WTZI-vergunning. Dit betekent dat de behandelingen die worden aangeboden vergoed worden door de verzekeraar. Connection-sggz heeft ook als motto dat iedereen recht heeft op zorg dat gespecialiseerd is in het probleem en persoonlijk is. Er is daarom geen eigen bijdrage nodig voor de behandelingen. Wanneer gekozen wordt voor de kliniek in Zuid-Afrika zijn alleen de vliegtuigtickets voor eigen rekening.

Erna

Connection-sggz beseft zich ook dat er een passend nazorgtraject nodig is. Daarom wordt er bij de terugkomst in Nederland een nieuw intakegesprek gemaakt en wordt er een passend nazorgtraject opgemaakt. Ze staan hierdoor altijd voor je klaar zodat jij jezelf kan ontwikkelen en zodat re-integratie mogelijk is.

Geef een reactie