Fysiotherapie

Een behandeltafel voor in je praktijk aanschaffen

Wanneer je als fysiotherapeut werkzaam bent, is een behandeltafel een onmisbaar onderdeel binnen je praktijk. Een behandeltafel maakt het niet alleen mogelijk om cliënten te behandelen, maar dient vaak ook als onderzoekstafel. Terwijl een cliënt plaatsneemt op de behandelbank, heb jij de mogelijkheid om verschillende gewrichten, pezen en spieren te onderzoeken op afwijkingen, overbelastingen, enzovoorts. Het aanschaffen van een nieuwe behandelbank is vaak niet eenvoudig. Welk type tafel past bij de klachten die je bij cliënten behandelt? Welke tafel is het duurzaamst? Enzovoorts. Er zijn verschillende webwinkels waar deze tafels worden aangeboden. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Behandeltafel

Verschillende keuzemogelijkheden bij een behandeltafel

Bij de aanschaf van een nieuwe behandeltafel heb je verschillende keuzemogelijkheden. Zo zit er onder meer een verschil in de bediening van de verschillende tafels. De meest luxe behandelbanken zijn voorzien van een elektronische bediening, waardoor elementen (de rugleuning, de tafel als geheel, etc.) eenvoudig omhoog en naar beneden bewogen kunnen worden.

Ook worden er tafels verkocht, die inklapbaar zijn. Deze tafels zijn voornamelijk interessant voor fysiotherapeuten bij sportverenigingen. Zij willen de inklapbare behandelbank wellicht ook mee kunnen nemen naar uitwedstrijden van hun vereniging.

Behandelbank

Accessoires bij een behandelbank kopen

Naast de behandeltafel zelf, worden er verschillende accessoires voor de tafels aangeboden. Om de hygiëne van je praktijk te bevorderen, wordt er vaak gekozen voor het gebruik van een stuk papier. Dit is echter niet bepaald een duurzame oplossing, doordat er dagelijks veel papier moet worden weggegooid. Een milieubewustere optie is het gebruik van een overtrekhoes. Deze kan na gebruik eenvoudig gewassen worden. Ook een knierol kan een prettige accessoire zijn voor je cliënten. Dergelijke accessoires kunnen eenvoudig bij de tafel besteld worden. Kijk eens naar het assortiment van een webwinkel als Bodybow! Dit assortiment is niet alleen bijzonder breed, maar bevat daarbij producten van een hoge kwaliteit.