Dit is waarom ziekenhuizen nog steeds pagers gebruiken

Voor alle high-tech apparatuur die artsen gebruiken, lijkt één ding behoorlijk archaïsch: hun pagers. Vrijwel iedereen heeft een smartphone – of in ieder geval een mobiele telefoon – maar ziekenhuizen hebben de tijd niet ingehaald. Volgens een onderzoek van de Journal of Hospital Medicine gebruikt bijna 80 procent van de ziekenhuizen nog steeds pagers. Nee, artsen zijn niet alleen koppig over het verlaten van het communicatietijdperk van de dinosauriërs. Er zijn een aantal zeer belangrijke redenen waarom ziekenhuispersoneel nog steeds eenrichtings-pagers gebruikt. Lees verder om erachter te komen waarom en bekijk deze ziekenhuis geheimen die elke patiënt zou moeten kennen.

Mobiele telefoons en ziekenhuizen gaan niet samen

Ziekenhuizen kunnen dode zones zijn voor mobiele telefonie – en dat is geen toeval. Sommige muren zijn gebouwd om te voorkomen dat röntgenstralen doordringen, maar die zware ontwerpen maken het ook moeilijk om signalen van mobiele telefoons door te laten. 

Pagers hebben echter niet hetzelfde probleem. Ze communiceren met radiosignalen met een zeer hoge frequentie; hun bereik is vergelijkbaar met een FM-radio-uitzending. Bovendien, in tegenstelling tot cel signalen die alleen naar de dichtstbijzijnde cel toren gaan, signaleren pagers meerdere satellieten. Deze redundantie verhoogt de betrouwbaarheid van de boodschap die doorkomt, want als een toren uitvalt, werken de andere meestal wel nog. Nu weet je waarom dokters van pagers houden.

Worden smartphones ooit het alternatief?

Het is mogelijk om een ​​signaalversterker voor mobiele telefoons te kopen voor een betere ontvangst, maar producten op industrieel niveau kunnen elk duizenden dollars kosten. Het is een prijs die veel ziekenhuizen niet willen betalen. Betrouwbare communicatie is immers bijzonder belangrijk tijdens een grote noodsituatie. Tijdens natuurrampen kunnen mobiele diensten bijvoorbeeld verstopt raken en het voor de meeste mensen moeilijk maken om een ​​bericht te sturen. Een pager vergroot de kans dat die berichten doorkomen dramatisch.

In noodsituaties moet het ziekenhuispersoneel mogelijk ook honderden mensen tegelijkertijd bereiken. In plaats van massale groepen te maken, kunnen pagers gemakkelijk honderden mensen tegelijk een bericht sturen.

Een andere belangrijke factor in noodgevallen? Batterijduur. Pagers hoeven slechts om de twee weken te worden opgeladen, waardoor het onwaarschijnlijk is dat artsen zonder stroom blijven hangen. Ze vertrouwen er niet op dat ze worden opgeladen als een mobiele telefoon. 

Bron: https://www.ceyont.com/