bureaustoel kind

Bureaustoel kind: geef een goede houding mee

Ik weet niet hoe het zit met jouw kinderen, maar die van mij zijn meestal niet naar buiten te slepen. Hele dagen zitten ze achter de computer. Natuurlijk om te gamen, maar ook voor wat serieuzere zaken zoals huiswerk. Ook op school is de tijd van ouderwetse boeken bijna voorbij. Kinderen krijgen lesprogramma’s op internet mee zodat ze interactief allerlei vakken kunnen leren. Prima natuurlijk, ik denk dat ze het op deze wijze sneller onthouden dan als ze lappen teksten uit een boek moeten lezen. Maar ja, het zorgt er wel voor dat mijn kinderen de hele dag in een houding voor een scherm zitten. En daar ben ik toch minder enthousiast over. Ik weet als geen ander dat je flink last kan krijgen van klachten die gerelateerd zijn aan het zitten achter een bureau. En mijn kinderen zullen nog heel veel tijd van hun leven achter een bureau doorbrengen. Ik wil ze dus een goede houding meegeven om hun gezondheid te bewaren. Dat begint met de koop van een bureaustoel kind.

Bureaustoel kind: let hierop

Als je even goed zoekt kun je een bureaustoel kind snel vinden. Dat is geen probleem. Er zijn heel veel leuke bureaustoelen te koop en je kind kan zelf de kleuren en het model uitkiezen. Zo blijft zijn of haar kamer ook nog gezellig. Dat is voor een kind toch vaak een eerste vereiste. De stoel moet wel cool zijn. Wat lastiger is het om de juiste bureaustoel voor jouw kind te vinden. Ik heb het dan over de eisen op ARBO technisch vlak. Ja, je kind is dan wel niet officieel aan het werk, maar het kan voor zijn gezondheid geen kwaad die eisen op te volgen. Wat zijn dan de eisen? Als je kind zit moeten zijn bovenbenen horizontaal zijn en zijn onderbenen verticaal waarbij zijn voeten op de grond moeten kunnen staan. Zijn knieholten moeten los zijn van  het zitvlak omdat ze anders beknelt kunnen raken. Zijn rug moet helemaal ondersteund worden en er mogen geen rake knikken in de rugleuning zitten. Ook aan de lengte van de rugleuning en van de armsteunen zijn eisen gesteld. De armen van je kind moeten voldoende ondersteund worden. Verder moet de stoel vijf wieltjes hebben zodat je kind zo dicht mogelijk bij het bureau kan zitten.

Goede houding een leven lang

Voldoe je aan deze eisen dan kun je je kind een goede houding meegeven waarvan hij hopelijk zijn leven lang plezier heeft. Dus aarzel niet en koop een goede bureaustoel kind. Je geeft je kind iets heel belangrijks mee.