spoedtandarts

Altijd een oplossing

Thank God dat ze bestaan! Ik heb het over spoedtandartsen. In het normale leven denk je er gelukkig niet al te veel over na (hoop ik voor je)  maar als de nood hoog is en er moet echt iets aan je gebit gebeuren dan ben je blij dat ze er zijn. Toch blijkt het zo te zijn dat de meeste spoeddiensten toch niet zo bereikbaar of beschikbaar zijn als je graag zou willen

Game changer

Gelukkig is er ook een praktijk die hier wel aan kan voldoen. Dit is spoedtandarts Amsterdam. Zij zijn letterlijk altijd open. Je moet wel even bellen voor je langs wilt komen. Als er sprake is van een spoedgeval kun je meestal direct terecht. Onder spoedgevallen vallen verschillende dingen. Onhoudbare kiespijn is daar een van. Je kan ook denken aan afgebroken of uitgevallen tanden of kiezen. Zo zijn er nog een aantal spoedgevallen waar je aan kunt denken. Op de site kun je het gemakkelijk allemaal terug vinden

Waarom zo blij?

Eigenlijk ben ik vooral blij dat de mogelijkheid inmiddels bestaat. Er is mij toen ik jonger was namelijk iets overkomen dat ik niet graag nog een keer zou willen meemaken. Ik fietste naar huis in het donker (ik weet niet meer waar vandaan) toen ik opeens in mijn ooghoeken een auto aan zag komen rijden die veel te hard ging. Ik kon nog net heel hard in mijn remmen knijpen maar knalde wel met mijn gebit keihard op het stuur. Daarna ben ik van de fiets gevallen. Naast een whiplash (vastgesteld door de fysio) was ook mijn voortand er voor een groot gedeelte uit. De zenuw lag bloot. Destijds heeft mijn moeder geprobeerd een tandarts te pakken te krijgen die ons kon helpen maar dat was niet het geval.

Vervolgens moest ik dus gaan slapen met heel veel pijn en zonder tand. Zorgen of het ooit nog wel weer goed zou komen. Bij elke lach zie je natuurlijk iemand zijn of haar voortanden. Destijds was het heel prettig geweest als ik bij een spoedtandarts terecht had gekund. Al was het alleen al zodat ik me niet zoveel zorgen zou hoeven maken voor de toekomst. Uiteindelijk heb ik nu een neptand en is eigenlijk alles wel weer goed gekomen. Je ziet er bijna niets meer van. Toch vind ik het hierom dus een fijn idee dat je zelfs ‘s nachts terecht kunt bij een tandarts die je echt verder kan helpen! Dus thank God dat ze bestaan!

Geef een reactie