Begrafenis

Al over jouw begrafenis nagedacht?

Het is iets waar je vaak nog niet over nadenkt, vooral je nog wat jonger bent. Toch is het goed om eens over jouw begrafenis na te denken. In ieder geval moet je nadenken over jouw uitvaart. Je kunt dan uiteraard kiezen uit meer mogelijkheden dan een begrafenis. Een crematie is natuurlijk ook mogelijk en tegenwoordig zijn er nog een tal van andere manieren om jouw uitvaart te regelen. Zelf wil ik begraven worden en daar heb ik zo mijn redenen voor. Voor iedereen is deze reden natuurlijk weer anders en soms wordt aan de hand van jouw geloofsovertuigingen bepaald of je begraven, gecremeerd of op een andere manier na overlijden een laatste eer wordt bewezen. Ben jij net zoals ik een aantal jaren geleden, diegene die nog nooit over zijn uitvaart heeft nagedacht? Ik vertel je dan graag iets meer over mijn begrafenis!

Uitvaartwensen

Zelf hoop ik dat het nog lang niet zo ver is, mijn begrafenis. Toch moet je er altijd rekening mee houden dat er een kleine kans bestaat dat deze eerder dan gepland komt. Of misschien heb jij zelf allang over jouw uitvaart nagedacht maar jouw ouders, opa, oma of kennissen nog niet. Ook dan is het goed om dit bespreekbaar te maken onder hen. Iedereen heeft wel een voorkeur en wilt dat zijn uitvaartwensen worden nageleefd. Of het nou gaat om een kopje koffie met een plakje cake of een uitgebreid feest. Het is allemaal mogelijk, maar zolang jouw nabestaanden of geliefden niet op de hoogte van jouw uitvaartwensen zijn. Dan kunnen zij deze ook helaas niet naleven. Bespreek dus met jouw dierbaren, welke wensen jij hebt en waarom jij die hebt. Je maakt de dood bespreekbaar en zorgt voor jouw perfecte begrafenis maar ook voor die van een ander!

Een laatste ode aan mijn leven

Mijn begrafenis moet in het teken komen te staan van een laatste ode aan mijn leven. Uiteraard mag iedereen verdrietig zijn, maar mijn begrafenis moet een laatste feestje worden. Een toost op het leven en terugblikken naar alle mooie momenten. Dat is voor mij de ultieme vorm van uitvaart. Het kopje koffie met cake mag achterwege blijven, maar een lekker drankje met een bitterbal heeft meer mijn voorkeur. Nogmaals ik hoop dat het nog lang niet zover is maar mocht het zover zijn dan weet ik dat al mijn wensen nageleefd worden. Het is ook helemaal niet gek om jouw wensen van te voren met een begrafenisondernemer te bespreken. Het gebeurt tegenwoordig enorm veel dat een uitvaart van te voren geregeld wordt!