ACT therapie, wat is het?

Je zult het misschien al eens een keer tegen zijn gekomen en dat is niet gek. ACT therapie, kort voor acceptance and commitment therapie, heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt en wordt steeds vaker ingezet. Maar wat houdt het eigenlijk in? En voor wie is act therapie bedoeld? In dit artikel zullen we je dat haarfijn uitleggen. Benieuwd? Lees vooral nog even door!

Voor wie is het?

ACT therapie is met name bedoeld voor mensen die te kampen hebben met onder andere vervelende gedachten, die veel stress opleveren. ACT therapie helpt deze mensen hun gedachten weer op de rit te krijgen en de regie weer in eigen handen te nemen.

Maar wat is het?

Deze therapie is dus eigenlijk een vorm van gedragstherapie. Het gaat veelal om acceptatie van bepaalde gedachten. Hierdoor volgen ze je minder en kun je de gedachten vanaf een andere plek waarnemen. Vervolgens gaat het erom dat je ontdekt wat belangrijk is voor je en dat je hier ook naar handelt. Op deze manier kunnen mensen die een act therapie volgen uit een negatieve spiraal komen en hun leven weer oppakken op de manier waarop zij willen!

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in deze gedragstherapie en zou je er meer over willen weten? Er zijn veel opleiders waar je kunt leren hoe je de therapie in de praktijk brengt. Zo kun je als professional weer een passende therapie bieden aan je cliënten!

www.civas.nl