5 voordelen om vandaag nog te starten met yoga

Yoga wordt met het jaar populairder, er is niet meer te spreken van een trend. Yoga is een echte levensstijl geworden. Onlangs heb ik een tijdje mee gedaan met de lessen bij Yoga Zaandam. Deze lessen hebben mij geïnspireerd en gemotiveerd voor een betere lifestyle. Hieronder staan voor mij de vijf grootste voordelen van yoga. 

Dagelijks meer energie

Tijdens de eerste paar weken zal je hier nog nauwelijks iets van merken. In het begin zullen de yogalessen juist veel energie kosten. Ook al is yoga goed aan te passen naar ieder niveau is het niet gemakkelijk om tijdens de ingewikkelde houdingen rustig adem te blijven halen. Je zult vanzelf merken dat het uiteindelijk lukt om houdingen goed uit te voeren en dat jij hier juist energie van krijgt. Om in yoga te termen te blijven praten zijn sommige asana’s (lichaamshoudingen) gericht op het creëren van positieve energie en andere asana’s op het los te kunnen laten van negatieve energie. Dit zorgt ervoor dat jij niet alleen tijdens de lessen energie krijgt maar ook meer energie hebt tijdens jouw dagelijks leven. 

Goed bewustzijn van je ademhaling

Tijdens de yoga oefeningen ben jij niet bezig met het perfect uitvoeren van de houding. Het is de bedoeling om rust te vinden in een houding die zoveel mogelijk lijkt op de oefening. Je zult per week merken dat je de houdingen steeds beter kan imiteren. Tijdens de oefeningen ben je bezig met het sturen van je ademhaling naar de gebieden waar jij het meeste moeite mee hebt. Dit zorgt ervoor dat jij heel bewust wordt van jouw ademhaling. Dit zal je merken in je dagelijks leven. 

Betere houding

Waar vroeger je ouders je corrigeerde op een rechte rug, lage schouders en je kruin omhoog, gebeurt dit nu in de yogales. De houding is erg belangrijk tijdens het uitvoeren van de asana’s. Tijdens de lessen wordt je bewust gemaakt van je houding. Dit neem je zonder er erg in te hebben mee in je dagelijks leven. Door altijd een goede houding te hebben verklein je de kans op blessures. 

Het geeft je een sierlijk figuur

Van yoga zal niet iedereen kilo’s afvallen. Het regelmatig volgen van de yogalessen zal jouw lichaam wel strakker maken. De meeste vrouwen zullen hierdoor een sierlijk figuur krijgen.

Het verbetert je stemming

Het laatste en voor mij belangrijkste voordeel is een betere stemming. De verschillende asana’s zorgen voor meer ontspanning en een ontlading van de negatieve energie. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de les al in een betere stemming komt. De meeste yogalessen worden afgesloten met een bodyscan oefening. HIerbij kan je nagaan waar de meeste spanning nog zit in het lichaam. Door goed te blijven ademhalen tijdens de bodyscan zorgt dit voor veel ontspanning en zal jij blij en opgewekt de yogales verlaten.