Dermalogica

3 tips voor een gezonde huid in het najaar

Elk seizoen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van gezondheid. Zo moet je in de zomer goed denken aan zonnebrand en genoeg water drinken. Vervolgens kent het najaar weer andere uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat ook jij kan genieten van een gezonde huid dit najaar, geef ik vandaag 3 praktische tips. Gedurende de herfst en de winter wordt jouw huid namelijk geconfronteerd met wisselvallig weer en lagere luchtvochtigheid. Daar komt nog eens bij dat ook steeds sneller een droge huid kunt krijgen naarmate je ouder wordt. Kortom, jouw huid heeft genoeg te verduren. Met de volgende 3 tips help je niet alleen de huid. Je zal er zelf ook erg blij van worden!

Tip 1. Tekort aan vocht aanvullen

Een groot probleem in de herfst en zeker in de winter is het vochttekort waar jouw huid mee te maken krijgt. Doordat het buiten kouder is, zetten we massaal de verwarming weer aan. Bovendien stap je waarschijnlijk in het najaar wat sneller onder een lekker warme douche dan in de zomer. Het resultaat hiervan? Jouw huid droogt sneller uit dan normaal. Vervolgens is het tekort aan vocht niet aan te vullen door de huid zelf. Daar kun je dus het beste maar een handje bij helpen. Mijn persoonlijke toptip: sla hydraterende maskers of andere huidverzorgingsproducten in. 

Tip 2. Creëer routines per seizoen

Deze tip kun je eigenlijk altijd toepassen. Ik raad je namelijk aan om voor elk seizoen een gepaste dagelijkse verzorgingsroutine te maken. Doorgaans doe je zo’n drie maanden met één pot crème. Dat is ideaal, want zo lang duren de seizoenen ook. Bovendien heeft jouw huid in de zomer ook andere behoeften dan in de herfstmaanden. Zo kun je de aankomende periode beter investeren in een hydraterende of extra voedende crème. Persoonlijk ben ik helemaal fan van de huidverzorgingsproducten van Dermalogica. Heb je nog nooit van dit merk gehoord? Klik gerust op de link voor meer informatie! 

Tip 3. De plekken die extra aandacht verdienen

Mijn laatste tip heeft betrekking op de gebieden van jouw huid die het echt zwaar te verduren hebben in de koudere maanden van het jaar. Deze plekjes verdienen dus wel wat extra liefde en verzorging. Ik heb het natuurlijk over de huid rondom de ogen en de lippen. Hier is namelijk jouw huid dunner en daardoor veel kwetsbaarder. Door wat extra aandacht hieraan te besteden, ben je uitstekend op weg. Zo kun je voor de huid rondom de ogen een speciale oogserum aanbrengen. Natuurlijk kom je het najaar niet door zonder een goede lippenbalsem of ouderwetse vaseline. Ten slotte wil ik je nog meegeven om ook jouw handen te beschermen tijdens de herfst. Ook die drogen namelijk snel en hard uit als je er niet aan denkt. Door simpelweg een kleine handcrème in je tas te stoppen, kun je al een hoop droogte voorkomen. 

Geef een reactie